Skip to content

Co má Mistrovství světa v ragby 2023 společné s TotalEnergies?

Je tady Mistrovství světa v ragby 2023 ve Francii! Naše společnost bude u této velké události nejen jako oficiální sponzor. Pro fanoušky, děti a studenty jsme připravili zajímavé projekty ještě před výkopem.

Světový šampionát v ragby je třetí největší sportovní akcí světa, hned po letní olympiádě a MS ve fotbale. Předchozí podnik před čtyřmi lety v Japonsku sledovalo na obrazovkách více než 857 milionů lidí po celém světě.

Letošní turnaj odstartuje 8. září 2023 na národním stadionu Stade de France v Paříži s kapacitou 80 tisíc diváků, magické finále je na programu 28. října na stejném místě.

Energie, které nás spojují nejen na hřišti

S ragby sdílíme několik společných hodnot, například víru v týmovou spolupráci, respekt a vůli dosahovat nejlepšího výkonu díky spojení energií.

Přesvědčte se v krátkém videu, které jsme odhalili před začátkem mistrovství.

<img alt="TotalEnergies Rugby World Cup" src="https://total-mc25-front-pad.damdy.com/ressources/media/secured/YTo2OntzOjc6ImNvdW50cnkiO047czo0OiJkYXRlIjtOO3M6MTM6Im9yaWdpbmFsTWVkaWEiO2k6MDtzOjQ6Il9pYWEiO2k6MDtzOjI6Il9nIjtpOjE2OTQwOTUwNTY7czozOiJfc3QiO3M6MTA6IjdhZDUxMzQ5ZmQiO30%3D/photo-75263-totalenergies-rugby-world-cup.jpg" />

O medaile se letos utká dvacet zemí, kromě domácí Francie také Anglie, Argentina, Austrálie, Chile, Fidži, Gruzie, Irsko, Itálie, Japonsko, Jihoafrická republika, Namibie, Nový Zéland, Portugalsko, Rumunsko, Samoa, Skotsko, Tonga, Uruguay a Wales.

TotalEnergies – oficiální sponzor Mistrovství světa v ragby 2023

Věříme, že si užijete příjemnou zábavu díky Mistrovství světa v ragby 2023 ve Francii. Aktuální informace včetně rozpisu zápasů s výsledky najdete na oficiálních stránkách turnaje.

Pojďme se podívat na 3 projekty, které jsme připravili právě v souvislosti se šampionátem.

Turnaj pro 6 tisíc dětí od 8 do 13 let

V TotalEnergies podporujeme nejen klání nejsilnějších reprezentací. Jsme také oficiálním partnerem Národního sousedského turnaje 2023 (National Neighbourhoods Tournament). Soutěže se účastní tisíce dětí z celé Francie, především z nízkopříjmových rodin. Turnaj se koná v 10 městech, ve kterých se také odehrává mistrovství světa.

Smyslem této vzdělávací a integrační akce je přivést děti k ragby, představit jim hodnoty a smysl tohoto vznešeného sportu a občanských aktivit. Více najdete na stránkách projektu a ve videu níže.

Tričko solidarity navržené dětmi

Sedm týmů dětí a mladých lidí se chopilo naší výzvy navrhnout a představit dres (Solidarity Shirt), který by mohl být symbolem inkluze, kreativity a sdílení. Vítězná trička spatřila světlo světa prostřednictvím lokální a ekologické výroby s minimálním dopadem na životní prostředí. 

Účastníky projektu jsme zároveň pozvali na zápasy mistrovství. Proto se bedlivě dívejte na své obrazovky, třeba naše reprezentanty v dresech solidarity uvidíte. Mezitím se můžete mrknout na stránku projektu a video.

Nástroj na měření síly a energie

U příležitosti mistrovství jsme také nechali mladé vědce vyvinout skrumážní nástroj (TotalEnergies Scrum Machine), který komukoliv umožňuje změřit sílu při tlačení. Můžete se tak utkat se svými přáteli či rodinou a porovnat ragbyové dovednosti mezi sebou nebo s profesionálními hráči. Díky našemu nástroji zjistíte, zda použitá energie stačí na dobití chytrého telefonu, nebo osvětlení pracovního stolu.

Zařízení je přístupné v průběhu mistrovství ve fanouškovských zónách nebo třeba na čerpacích stanicích ve Francii. Studentům a jejich pedagogům jsme také věnovali vstupenky na zápasy. Více najdete na stránce projektu a ve videu.

Ragby podporujeme dlouhodobě

TotalEnergies a ragby, to je mnohaleté partnerství. Letošní mistrovství světa zdaleka není první demonstrací našeho úzkého vztahu.

Už od roku 1988 podporujeme ragbyový klub Section Paloise z města Pau, které leží v jihozápadní Francii v departementu Pyrénées-Atlantiques a je hlavním městem regionu Béarn.

 

„Velkou část svého mládí jsem strávil na jihozápadě země, kam se stále pravidelně vracím. Zde jsem se naučil ragby, poznal jeho kulturu a význam. Společnost TotalEnergies sdílí s ragby vizi kolektivu: rozmanitost, respekt a solidaritu, odhodlání, úsilí a vytrvalost. Ze všech těchto důvodů doprovázíme Section Paloise již tolik let.“
Patrick Pouyanné, CEO TotalEnergies

Patrick Pouyanné, CEO TotalEnergies

 

Section Paloise se účastní nejvyšší francouzské soutěže Top 14. Díky své více než 120leté historii je opravdovou baštou francouzského ragby a symbolem béarnské kultury.

Klub hraje v dresech bílé a zelené barvy, která jako by se promítla i do dalších aktivit této sportovní organizace. Její vliv i díky našim společným projektům přesahuje samotné hřiště.

 

Péče o životní prostředí

Jde o první klub, který získal ocenění „Fair Play for Planet“ za své úsilí o ochranu životního prostředí, například za využití dešťové vody k zalévání hřiště a podporu místní gastronomie. Jako první klub zavedl také 100% recyklovaná plastová trička a v srpnu 2020 vyvinul repliky triček z recyklovaných plastů.

 

Podpora mladých talentů

Jako hlavní partner také sponzorujeme tréninkové centrum Section Paloise, které je akreditováno francouzským ministerstvem mládeže a sportu a Národní ragbyovou ligou. Prostřednictvím tohoto partnerství chce společnost TotalEnergies nabídnout mladým lidem i hráčům z dalších klubů možnost rozvíjet se v podnětném prostředí, ať už na sportovní, profesní, nebo osobní úrovni. 

Každý týden klub dává příležitost několika ragbyovým školám z regionu, aby si přišly užít atmosféru stadionu Hameau, kde Section Paloise sídlí. Ve dnech, kdy se konají ligové zápasy, společně s klubem podnikáme akce pro místní mládežnické týmy, abychom společně oslavili vášeň pro oválný míč.

 

Podívejte se na atmosféru kolem ikonického klubu Section Paloise a jeho fanoušků.

Užijte si ragby a sportovní zážitky společně s námi!

 

Datum vydání: 29. 8. 2023

 

Související články:

Registrujte se k odběru NEWSLETTERU!

A získejte to nejzajímavější ze světa TotalEnergies

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Chci se přihlásit k odebírání Newsletteru a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů. Z odebírání Newsletteru je možné se kdykoliv odhlásit zde, anebo prostřednictvím odkazu v zaslaném newsletteru.