Skip to content

Inovativní oleje pro všechny typy pohonů. Kolik ušetříte na spotřebě?

Ať už máte automobil se spalovacím motorem, hybrid, nebo plně elektrické vozidlo, potřebujete k tomu určené oleje a kapaliny. Produkty Quartz využívají technologie, díky kterým ušetříte za palivo i servis.

Tři roboti RobotQuartz se rozbíhají od automobilů v pozadí

Čím jezdíte vy? Máme řešení pro všechny:

  1. Oleje pro spalovací motory
  2. Oleje pro motory hybridních vozidel
  3. Kapaliny pro plně elektrická vozidla

RobotQuartz

Už od roku 2010 reprezentuje v 80 zemích světa RobotQuartz inovace v motorových olejích Quartz. Nyní se v páté generaci představí RobotQuartz v novém designu a třech variantách podle typu pohonu: elektrické, hybridní a spalovací.

 

Oleje pro spalovací motory

Naprostá většina vozů, které dnes jezdí po silnicích v České republice, je poháněna klasickým naftovým nebo benzinovým spalovacím motorem. Motorový olej je jeho nenahraditelnou součástí. Zajišťuje optimální chod motoru včetně chlazení některých jeho částí a zabraňuje tvorbě usazenin a kalů.

Oleje pro spalovací motory vyrábíme pomocí nejnovějších technologií za použití aditiv vyvinutých společností TotalEnergies. Naše oleje Quartz umí maximálně prodloužit životnost vašeho motoru, což vede ke snížení servisních nákladů. Prohlédněte si kompletní přehled technologií Quartz.

Logo technologie Age-Resistance Jedním z příkladů inovací je naše technologie Age-Resistance, která přináší až o 74 % nižší mechanické opotřebení motoru a o 18 % nižší tvorbu kalů v porovnání s normou ACEA OM 646. Jak to funguje? Zjistěte více ve videu:

 

Quartz Ineo | Zobrazit v katalogu

Řada moderních bezpopelnatých (low-saps) syntetických motorových olejů určených převážně pro vozidla vybavená filtrem pevných částic (FAP).

5l balení oleje Quartz Ineo

 

Quartz 9000 | Zobrazit v katalogu

Řada syntetických motorových olejů vhodných pro benzinové i dieselové motory bez filtru pevných částic (FAP). Uzpůsobeno pro použití v motorech vybavených turbodmychadlem včetně downsizovaných motorů.

5l balení oleje Quartz 9000

 

Oleje pro motory hybridních vozidel

Hybridní vozy kombinují pro svůj pohon elektromotor a klasický spalovací motor. Vyžadují tak, stejně jako spalovací vozy, motorový olej. V případě některých výrobců hybridních vozidel je potřeba speciální typ oleje pro pohon těchto vozidel.

Díky tomu, že elektromotor pomáhá s rozjezdy a při jízdě v nižších rychlostech, pracuje spalovací motor hybridu v odlišném režimu, a proto je potřeba zajistit optimální mazání těchto motorů.

Pro poslední typy benzinových a dieselových motorů, které jsou konstruovány na oleje s nízkou viskozitou a vyžadují viskozitní rozsah SAE 0W-20, 0W-16 nebo 0W-12, jsme speciálně vyvinuli oleje Quartz Xtra.

Logo technologie Eco Science Jsou také vybaveny technologií Eco-Science vyvinutou společností TotalEnergies, která snižuje spotřebu paliva až o 4 % (ve srovnání s požadavkem ACEA M 111 FE), což vede i k následnému snížení emisí CO2. Oleje Xtra představujeme v následujícím videu:

 

Quartz Ineo Xtra | Zobrazit v katalogu

Vysoce výkonný syntetický bezpopelnatý (low-saps) motorový olej určený pro nejnovější generaci spalovacích motorů. Kompatibilní i s hybridními vozidly.

5l balení oleje Quartz Ineo Xtra

 

Quartz 9000 Xtra | Zobrazit v katalogu

Syntetický motorový olej pro nejnovější generaci benzinových motorů. Kompatibilní i s hybridními vozidly.

5l balení oleje Quartz 9000 Xtra

 

Přečtěte si více o řadě olejů Quartz a jejich technologiích.

 

Kapaliny pro plně elektrická vozidla

V současnosti se začíná zvyšovat popularita elektromobilů. Motorový olej v nich ale nenajdete. Naopak využívají speciální kapaliny, které zajišťují například mazání redukčních převodovek nebo chlazení baterií a elektroniky.

Proto přicházíme se speciální řadou kapalin Quartz EV Fluids přímo pro elektromobily:

  • QUARTZ EV-DRIVE MP – stará se o optimální teplotu a delší životnost elektrické pohonné jednotky.
  • QUARTZ EV-DHT, QUARTZ EV-DCT, QUARTZ EV-AT – mimo jiné zabraňuje korozi součástek s obsahem mědi, minimalizuje tření a přispívá k hladkému chodu e-převodovky nebo redukčních převodů.
  • QUARTZ EV-BATTERY – zajišťuje tepelnou stabilitu lithium-iontové baterie pro maximální výkon a dlouhou životnost.

 

Kapaliny Quartz EV Fluids | Získat nabídku na míru

4 balení kapalin Quartz EV Fluids

 

Navazujeme na naši dlouhou tradici inovací, touhu rozvíjet udržitelná řešení mobility i požadavky výrobců automobilů. Se zvyšujícím se výkonem a dojezdem elektromobilů i vyšší rychlostí nabíjení totiž standardní kapaliny přestávají stačit.

Kapaliny Quartz EV Fluids jsou již navrženy podle nejnovějších požadavků výrobců elektromobilů pro poslední generace baterií. Přináší lepší chlazení, zvyšují bezpečnost a prodlužují životnost baterií a optimalizují výkon elektromotoru. Více o nových technologiích zjistíte ve videu:

 

Podívejte se na podrobnější nabídku produktů Quartz pro hybridy a elektromobily, pokud máte zájem o více informací nebo nezávaznou poptávku.

Přečtěte si další články o našich olejích:

 

Datum vydání: 24. 2. 2023

Registrujte se k odběru NEWSLETTERU!

A získejte to nejzajímavější ze světa TotalEnergies

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Chci se přihlásit k odebírání Newsletteru a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů. Z odebírání Newsletteru je možné se kdykoliv odhlásit zde, anebo prostřednictvím odkazu v zaslaném newsletteru.