MS Superbike 2024 v Česku – Byli jsme u toho!

Na motocyklové události č. 1 nechyběla ani naše značka ELF, která dlouhodobě podporuje závodníky i všechny fanoušky při jejich plnění snů. Nahlédněte do zákulisí a přečtěte si rozhovor se závodníkem, který prokázal velkou statečnost a vůli.

 

ms-superbike-2024-v_-moste.jpg

 

19.–21. července 2024 proběhlo mistrovství světa superbiků World SBK v Mostě – jde o největší motocyklovou událost v Česku.

A naše značka ELF u toho jakožto jeden z hlavních sponzorů závodního týmu Marc VDS nesměla chybět.

Tuhle spektakulární show plnou nadupaných motorek si nenechalo ujít bezmála 60 tisíc diváku, mezi kterými byl mimo jiné i sám prezident ČR Petr Pavel.

 

superbike.jpg

 

Šampionát World SBK je mistrovství světa motocyklů kategorie Superbike, nejvyšší a nejrychlejší třídy závodů sériových silničních motocyklů.

Kromě Mostu se seriál jezdí na dalších světových okruzích jako Assen, Catalunya, Donington Park nebo Phillip Island. Šampionát je do značné míry založený na kontaktu s diváky, kteří zde mohou z bezprostřední blízkosti nahlédnout přímo do zázemí jednotlivých týmů.

 

zavodni-tym-marc-vds.jpg

 

Atmosféra v zázemí týmu Marc VDS bohužel nebyla ideální vzhledem k děsivému pádu, který potkal jejich hlavního jezdce Sama Lowese při prvním hlavním závodu. Vyvázl z toho naštěstí „jen“ se zlomenou klíční kostí, což ale nezměnilo nic na tom, že do druhého závodu už nastoupit nemohl.

I tak tenhle usměvavý chlapík dorazil během odpoledne z nemocnice zpátky na závodiště, kde fanouškům rozdával autogramy, a dokonce nám odpověděl i na pár otázek v krátkém rozhovoru. Tady je.

 

sam-lowel.jpg

 

Rozhovor se Samem Lowesem

 

Same, co pro tebe znamená závodit za značku ELF?

Jsem hrdý na to, že už pár let máme takového sponzora, protože jejich produkty jsou opravdu na vysoké úrovni. Nyní navíc společně pracujeme na způsobech, jak výkon našich motorek v kombinaci s mazivy ELF dostat ještě o level výš. ELF je skvělá značka, a navíc je to tým plný profesionálů. Pravidelně se s ELF týmem setkáváme na různých závodech po celém světě a vše funguje skvěle.

Protože značka ELF je značka vášně , musím se tě zeptat, jak vlastně začala tvoje vášeň pro závodění na motorkách?

elf-logo-1-white.png

Pocházím ze závodnické rodiny, takže jsem kolem motorek vyrůstal a už odmalička to byl můj velký koníček. Tím, že mám bráchu dvojče, jsme spolu hodně jezdili, když jsme byli mladší a byla mezi námi přirozená soutěživost, která nás neustále posouvala dál. Závodění zkrátka miluju. Vlastně to pro mě ani není práce jako životní styl a něco, co mě fakt naplňuje. Je super mít možnost cestovat po světě, závodit na různých okruzích a potkávat spoustu úžasných lidí z různých končin. Jsem za tenhle způsob života opravdu vděčný.

 

fanousci-world-sbk.jpg

 

A po rozhovoru už nezbývalo než zhlédnout napínavý druhý hlavní závod superbiků, ve kterém se ale nakonec žádné velké překvapení nekonalo.

Opět ho totiž vyhrál Toprak Razgatlioglu a na konto si tak připsal až neuvěřitelné desáté vítězství v řadě. Je tak jasným lídrem průběžného pořadí šampionátu, který bude pokračovat už 9. 8. v Portugalsku.

A my doufáme, že tam tým ELF Marc VDS bude mít možnost zazářit opět v plné síle.

 

Maziva ELF

Značka ELF provází všechny milovníky silnic už více než 50 let.

Po celou dobu je značka ELF poháněna neutuchající vášní pro inovace a závodění. Ve spolupráci s výrobci neustále posouvala technologické hranice a přinášela pokrok mechanikům, jezdcům i celému automobilovému průmyslu.

Také dnes ELF pokračuje ve zlepšování maziv, která jsou stále účinnější, spolehlivější a výkonnější než kdy dříve.

Maziva ELF pomáhají jezdcům motorsportu na největších světových soutěžích, včetně Mistrovství světa superbiků (World Superbike), MotoGP, Světové série Renault a mistrovství světa.

Díky širokému portfoliu můžete i vy využít nabídku produktů ELF:

  • prémiový i standardní sortiment motorových olejů,
  • řadu maziv HTX pro profesionální motorsport,
  • nabídku ELF MOTO pro motocykly,
  • sortiment Heavy Duty pro motory užitkových vozidel,
  • převodové oleje ELF pro manuální I automatické převodovky.

 

Datum vydání: 8. 8. 2024

 

Přečtěte si také: