Skip to content

Jak ověřit, že je motorový olej pravý? Díky naší mobilní aplikaci

S mobilní aplikací Scan TotalEnergies odhalíte, jestli je motorový olej značky Quartz nebo ELF originální. Pomůže vám také vybrat správný produkt přesně pro váš vůz. Podívejte se na rychlou ukázku.

mobilní aplikací Scan TotalEnergies

 

Když jsme nedávno psali, jak vybrat správný motorový olej, řešili jsme také, čím se odlišují prověřené značky olejů od falešných. Obal produktu vám může leccos napovědět, protože pančované kapaliny se obvykle prodávají v nádobách s neoficiálními etiketami.

Jak se tedy vyhnout podvodníkům?

Co můžete udělat vy sami kromě nákupu u prověřených obchodníků, v důvěryhodných autoservisech, renomovaných e-shopech nebo přímo u autorizovaných distributorů TotalEnergies?

Ukážeme si skvělou vychytávku, kterou můžete použít u motorových olejů značky Quartz a ELF. Díky QR kódu na etiketě ověříte pravost jejich balení. Potřebujete k tomu jen chytrý mobilní telefon.

Krok 1: Stáhněte si mobilní aplikaci

Naši aplikaci si můžete stáhnout zdarma pro iPhone i pro telefony s operačním systémem Android. Aplikaci najdete v App Store a Google Play pod názvem Scan TotalEnergies (dříve TotalEnergies ACF). Je v angličtině, ale díky jednoduchému ovládání se v ní určitě neztratíte.

Přímé odkazy pro instalaci najdete níže, klikněte na ikonku podle typu svého telefonu:

 

App store

 

Google play

 

Pokud tyto řádky čtete na počítači nebo notebooku a máte po ruce mobilní telefon, můžete naskenovat tento QR kód:

QR kód

Instalace aplikace se provede během pár vteřin v závislosti na rychlosti připojení. Po instalaci můžete aplikaci otevřít a rovnou použít. Není potřeba se registrovat ani vyplňovat údaje.

Pouze při prvním otevření aplikace se vás mobil zpravidla zeptá, jestli chcete povolit funkci geolokace (nepovinné, ale doporučujeme) a funkci fotoaparátu. Tuto funkci je potřeba povolit, aby aplikace mohla skenovat QR kódy.

Krok 2: Naskenujte QR kód

Předpokládáme, že máte u sebe libovolný motorový olej značky Quartz nebo ELF v typickém balení s objemem jednoho, čtyř nebo pěti litrů.

Když obal s logem postavíte nebo položíte na stůl před sebe, naskytne se vám zhruba tento pohled:

 

olej Totalenergies

 

Vlevo dole na etiketě se nachází QR kód, ve formě typického obrázku „bludiště“, s příznačnou výzvou
„SCAN ME“ (naskenuj mě).

Teď přichází chvíle pro mobilní aplikaci Scan TotalEnergies.

Otevřete aplikaci, držte ji v horizontální poloze, jako když se chystáte fotit na šířku, a zmáčkněte červené tlačítko Scan Product. Tím aktivujete funkci skenování.

Displej mobilu se promění ve fotoaparát a žlutě ohraničený rámeček naznačující QR kód vás navede, kam a jak telefon namířit.

 

skenování qr kódu

 

Je možné, že zaměření QR kódu pár vteřin potrvá – doporučujeme držet mobil v rovné poloze alespoň 15 centimetrů od obalu produktu.

Krok 3: Podívejte se na výsledek

Hned po správném naskenování kódu se na displeji telefonu ukáže výsledek.

Nejčastěji se zobrazí zeleně hláška Authentic product (Pravý výrobek), která indikuje pravost motorového oleje. Na displeji uvidíte název, obrázek a popisek oleje před vámi. Vše je tak v pořádku a olej je možné použít.

 

potvrzení pravosti oleje

 

Může se (věříme, že výjimečně) stát, že se zelené hlášky nedočkáte. V případě negativního výsledku vám doporučujeme obrátit se na autorizovaný servis:

  • Pokud se objeví žlutá hláška Unable to authenticate (Nelze ověřit), naznačuje to potenciální problém buď u produktu, nebo při tisku etikety. Ačkoliv uvnitř se stále může nacházet pravý olej, je namístě obezřetnost.
  • Pokud se zobrazí červená hláška Not an authentic TotalEnergies or ELF product (Nejde o pravý výrobek TotalEnergies nebo ELF), znamená to, že na etiketě chybí ochranné vrstvy. Došlo k naskenování špatného QR kódu nebo je zde vysoké riziko falešného oleje.

Jak probíhá ověřování, se můžete znovu v kostce podívat v tomto videu:

 

<img alt="PASS_Motion_Authentification_HD-EN.mp4" src="https://total-mc25-front-pad.damdy.com/ressources/media/secured/YTo2OntzOjc6ImNvdW50cnkiO047czo0OiJkYXRlIjtOO3M6MTM6Im9yaWdpbmFsTWVkaWEiO2k6MDtzOjQ6Il9pYWEiO2k6MDtzOjI6Il9nIjtpOjE2OTA4ODE2NjE7czozOiJfc3QiO3M6MTA6IjIyZThhODBkYmMiO30%3D/photo-75235-pass-motion-authentification-hd-en-mp4.jpg" />

Co dalšího mobilní aplikace umí?

Kromě ověření pravosti motorového oleje najdete v mobilní aplikaci Scan TotalEnergies další dvě funkce.

  • Kliknutím na odkaz Our Products (Naše produkty) si můžete prohlížet nabídku motorových olejů, stejně jako v Katalogu produktů na našem webu. Stačí jen nastavit jako trh Českou republiku. Tuto část appky si můžete v menu přepnout do češtiny.
  • Kliknutím na odkaz Recommendation (Doporučení) můžete snadno najít olej přesně pro váš vůz, stejně jako na stránce Mazací plán – Lubadvisor na našem webu.

Tyto funkce představuje následující video:

 

<img alt="PASS_Motion_Lubconsult_HD-EN.mp4" src="https://total-mc25-front-pad.damdy.com/ressources/media/secured/YTo2OntzOjc6ImNvdW50cnkiO047czo0OiJkYXRlIjtOO3M6MTM6Im9yaWdpbmFsTWVkaWEiO2k6MDtzOjQ6Il9pYWEiO2k6MDtzOjI6Il9nIjtpOjE2OTA4ODMxMzM7czozOiJfc3QiO3M6MTA6IjYwNTdhMDEwMDkiO30%3D/photo-75236-pass-motion-lubconsult-hd-en-mp4.jpg" />

Přejeme vám s naší aplikací mnoho užitečných chvilek a pozitivní výsledky při ověřování pravosti motorových olejů.

 

Související články:

 

Datum vydání: 3. 8. 2023

Registrujte se k odběru NEWSLETTERU!

A získejte to nejzajímavější ze světa TotalEnergies

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Chci se přihlásit k odebírání Newsletteru a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů. Z odebírání Newsletteru je možné se kdykoliv odhlásit zde, anebo prostřednictvím odkazu v zaslaném newsletteru.