Skip to content

Rubia: Těžká váha mezi motorovými oleji ověnčená 200+ schváleními

Chcete dopřát prémiovou péči svým nákladním vozům, kamionům nebo autobusům? Motorové oleje Rubia zajistí vašemu vozovému parku bezproblémový provoz.

Červený kamion na parkovišti při západu slunce

 

Motorové oleje Rubia od TotalEnergies jsou doma všude tam, kde se pečuje o motory užitkových vozidel nejrůznějších značek. Využití však najdou také u stavebních a zemědělských strojů a dalších dieselových agregátů nebo vybraných hydraulických systémů.

Schváleno hlavními výrobci (OEM)

Oleje vyvíjíme ve spolupráci s výrobci vozidel tak, aby splňovaly nejnáročnější technické požadavky.

Není lepší cesty než používat olej, který je schválen a doporučen přímo značkou vašeho auta.

Grafika přes 200 doporučení od výrobců těžkých vozidel

Motorové oleje Rubia proto mají na kontě více než 200 oficiálních schválení od předních výrobců užitkových vozidel, jako jsou DAF, Scania, Volvo, Mercedes, Man, Mack, Renault Trucks, Ford, Cummins, Deutz a další.

Tato schválení pod zkratkou OEM (Original Equipment Manufacturers) jsou zárukou kvality oleje:

  • Garantují maximální životnost motoru definovanou výrobcem.
  • Zaručují 100% kompatibilitu s technologií motorů příslušných výrobců.
  • Mohou být podmínkou pro záruční servis.

OEM schvalování olejů přitom není formalitou. Jde o náročnou a nákladnou proceduru. Výrobce vozidel testuje oleje od různých společností v provozních podmínkách, a pouze pokud daná značka vyhoví požadavkům, je jí vydán tzv. „OEM approval“ konkrétního výrobce (např: Volvo VDS-5 nebo Scania LDF-4).

Výhody pro vaše auta a rozpočty

Díky mnoha OEM schválením pokryjeme vaši flotilu vozů různých značek s minimálním počtem produktů.

Motorové oleje Rubia přinášejí vašemu vozovému parku vše, co při svém podnikání oceníte: Především pomohou zajistit stanovenou životnost motorů a jejich komponentů, jako jsou například FAP filtr nebo turbodmychadlo.

Jednoduše řečeno: méně servisu, více klidu a více peněz pro vás. K tomu přispívá i naše služba nabízející analýzu olejů LubAnac.

Technologie, které přinášejí rozdíl

Maziva Rubia se vyrábí v našem rozsáhlém vývojovém centru, které už více než 50 let funguje v údolí malé francouzské obce Solaize blízko Lyonu. Právě zde jsme vymysleli technologie, které naše produkty odlišují od konkurence:

 

Ikona Inno-Boost technology

Inno-Boost – lepší až o 76 % pro zvýšení viskozity oleje během provozu proti požadavkům normy API CK-4, a to díky aktivním molekulám, které potlačují tvorbu radikálů a chrání řetězce uhlovodíků před poškozením. Olej si díky stabilní viskozitě déle uchovává své vlastnosti. Technologii využívá produktová řada Rubia Optima.
 

 

Ikona Pro-Efficient technology

Pro-Efficient – až o 81 % nižší mechanické opotřebení v porovnání s průmyslovými limity ACEA E4 a testem OM 646LA (opotřebení vačkové hřídele) díky silné ochranné vrstvě, která zabraňuje přímému kontaktu mezi pohyblivými částmi motoru. Technologie pomáhá udržovat vrstvu oleje neporušenou i za extrémních podmínek a najdete ji v produktové řadě Rubia Tir.

 

Ikona Clean-Shield technology

Clean-Shield – až o 67 % nižší tvorba kalů ve srovnání s požadavkem normy API CH-4 a testu Cat 1K. A to díky vysokému obsahu molekul aktivních detergentů, které zajišťují neutralizaci kyselých látek a chrání motor před korozí a opotřebením. Technologii používá produktová řada Rubia Fleet.
 

 

Ikona Fuel economy

Fuel-Economy – produkty se speciálním složením, které klade důraz na snížení spotřeby paliva. 30 % celosvětově prodaných olejů TotalEnergies tvoří produkty s touto technologií. Prozkoumejte produktovou řadu Rubia Fuel Economy.
 
 

 

Ikona Anti-Nitration technology

Anti-Nitration – ochrana proti nitraci (nitro-oxidaxi) u CNG a LNG motorů díky kombinaci vysoce kvalitních základních olejů, antioxidantů a detergentů. Na technologii stojí produktová řada Rubia Gas pro nákladní vozidla poháněná plynem.

 

 

Rádi vám pomůžeme s výběrem

Ať už jste majitel byznysu, fleet manažer, technický manažer, či mechanik, motorové oleje Rubia se stanou spolehlivou podporou vaší flotily užitkových aut. Desítky let prověřená maziva od lídra trhu se širokou prodejní a distribuční sítí jsou zárukou úspěšné jízdy.

Zvolit ideální olej Rubia bude snadné a pomůže vám v tom také mazací plán Lubadvisor.
Specifikace produktů najdete rovněž v našem katalogu maziv.

 

Přečtěte si také:

 

Datum vydání: 24. 5. 2023

Registrujte se k odběru NEWSLETTERU!

A získejte to nejzajímavější ze světa TotalEnergies

OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Chci se přihlásit k odebírání Newsletteru a potvrzuji, že jsem se seznámil/a se Zásadami ochrany osobních údajů. Z odebírání Newsletteru je možné se kdykoliv odhlásit zde, anebo prostřednictvím odkazu v zaslaném newsletteru.