Jako první na trhu přinášíme udržitelné motorové oleje pro nákladní vozy

Chcete snížit uhlíkovou stopu bez kompromisů s ohledem na výkonnost olejů a s tím související životnost motorů? Společnost TotalEnergies toto umožňuje díky novým olejům Rubia EV3R pro nákladní vozy, kamiony, autobusy a stavební stroje.

og-rubia-ev3r

První motorový olej pro užitková vozidla, stavební a zemědělské stroje, který nabízí nejen udržitelnější obal i obsah, ale také stejný výkon jako u tradičních olejů.

Proč jsou oleje Rubia EV3R udržitelnější? 

Zatímco konvenční základové oleje se vyrábějí z ropy, rerafinované základové oleje (RRBO) se vyrábějí opětnou rafinací použitých motorových olejů, která z nich odstraní kontaminanty typu starých aditiv, nečistot, oxidačních sloučenin atd. Tím se snižujeme množství použitých základových olejů, které se např. v rámci likvidace spalují, a současně se snižují požadavky na množství rafinace nových základových olejů z ropy.

Díky tomu mohou naši zákazníci snížit množství základových olejů vyráběných z ropy a tím snížit ekologickou zátěž, spotřebu ropy a množství upotřebených olejů, které by byly zlikvidovány např. ve spalovnách.

Při tvorbě obalů jsme rovněž mysleli na naši přírodu. Udržitelnost a obaly (1l, 5l) olejů Rubia EV3R jsou z 50 % vyrobeny z recyklovaného plastu a jsou plně recyklovatelné. Tento přístup k ekologickému designu je založen na koncepci „3R“ (Reduce, Reuse, Regenerate), která se zaměřuje na odpovědné nakládání s výrobky i po skončení životnosti.

„Ve společnosti TotalEnergies Lubrifiants jsme odhodláni podporovat přechod trhu k udržitelnému rozvoji, aniž bychom při tom obětovali výkon našich maziv,“ říká Pierre Duhot, senior viceprezident pro maziva a speciální výrobky.

Stejný výkon jako tradiční oleje

Snížení uhlíkové stopy oproti klasickým motorovým olejům není jedinou výhodou našich udržitelných maziv.

Klíčové je, že oleje Rubia EV3R nabízejí stejný výkon a stejnou ochranu motoru proti opotřebení jako tradiční produkty Rubia.

Řada olejů Rubia EV3R má také schválení výrobců nákladních aut, kamionů, autobusů a stavebních strojů, např. Cummins, DAF, Iveco, Mack, Renault Trucks, Volvo, Mercedes (Daimler Truck) atd.

Oleje Rubia EV3R pro dieselové motory nákladních a užitkových vozidel jsou dostupné se specifikacemi (ACEA E7 a E11, API CK-4/CJ-4/SN). Plánované viskozitní rozsahy jsou SAE 15W-40, 10W-30.

Jak a proč přejít na udržitelnější oleje?

Přejít na udržitelnější oleje můžete bez obav a bez ohrožení případných záručních podmínek za předpokladu dodržení továrních schválení a požadavků na motorový olej, které předepisují výrobci vozidel. 

Přechod na oleje řady Rubia EV3R nevyžaduje nutnost proplachu motoru ani žádnou jinou speciální proceduru. Navíc jsou tyto oleje plně mísitelné, a lze je proto vzájemně doplňovat a míchat.

Vzhledem ke změnám klimatu jsou udržitelné výrobky s nižšími emisemi uhlíku stále potřebnější. Nejnovější studie ukazují, že zvyšování udržitelnosti přináší firmám konkurenční výhody a souvisí s atraktivitou u zákazníků i obchodních partnerů.

Výběr správných maziv a případných analýz olejů za provozu má vliv i na snížení spotřeby paliva, opotřebení motoru či délku výměnného intervalu oleje, což znamená snížení nákladů a současně i snížení emisí CO2.

Přejme nám i planetě, aby se udržitelnější oleje prosazovaly v co nejširším měřítku. Naším cílem je, aby od roku 2025 ve všech našich produktových řadách bylo použito alespoň 10 % RRBO. Tento krok považujeme za klíčový pro posun ve vývoji maziv s nižšími emisemi uhlíku. 

Rádi vám poradíme

Pokud máte zájem o oleje Rubia EV3R, neváhejte kontaktovat naše odborníky na maziva.

Můžete se také podívat na nabídku celé produktové řady olejů Rubia.

Datum vydání: 1. 9. 2024

Přečtěte si také: